tiistai 3. maaliskuuta 2015

Keskustan Siwa


Lappeenrannan keskustaan on nyt avattu Siwa, siihen Technopoliksen kylkeen. Miksi tämä on mainitsemisen arvoinen asia? Noh, tuli tässä taannoin puheeksi että itse asiassa joka kerta kun uusi Siwa tulee puheeksi, paikkakuntalaiset innostuvat asiasta tosi paljon. Kukaan ei osaa sanoa miksi.

Toisen blogipostakseni ("Lappeenranta remontissa")  kommenttijälkimainingeissa ihmisillä näytti myös pistäneen parhaiten silmään se, että keskustaan on tulossa Siwa. Asiasta mainittiin tekstin kommenttikentässä, sekä minulle myöhemmin Facebook-viestillä.. Mistä moinen innostus? Ken tietää!


Toinen marketteihin liittyvä omituisuus näillä nurkilla on se, että niitä on täällä todella paljon. Huomion teki luokkakaverini Karo (joka on Hyvinkään pakolaisena muuttanut Lappeenrantaan), joka nopean Googlettamisen jälkeen teki seuraavat päätelmät; Lappeenrannan alueella on (kohta) pelkästään (~)8 S-ketjun markettia, noin yksi per 9000 asukasta. Vertailun vuoksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla S-ketjun marketteja on 27, eli marketti per 23 000 asukasta. Salet ja Alepat taas loistavat poissaolollaan, Siwoja ja Valtsuja on muutama, ja S-ketjun aisaparina täällä on myös pirun monta K-ketjun liikettä.

Siinäpä mietittävää, ollaanko me itärajan kasvatit sitten vaan tosi tykästyneitä tuulipukuiseen marketissa käymiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti