torstai 5. maaliskuuta 2015

Ers Majestäter


Pari viikkoa sitten saimme tietää, että Ruotsin kuningaspari oli tulossa vierailulle Skinnarilan kampukselle. Tämän viikon alussa opiskelijoiden sähköpostiin kolahti puhutteluohje, ja tänä torstaisena aamuna se sitten tapahtui; arvovaltaiset vieraat saapuivat kampukselle.

Huhu kertoo, että turvallisuussyistä Saimian puolen toimistoilta vietiin roskapussit pois. Myös henkilökunnan kahvitilat olivat luotettavien lähteiden mukaan puolitoista päivää poissa käytöstä. Mikä myllerrys!



Hymyileväinen kuningaspari saapui hieman myöhässä kampukselle, mutta odottelu palkittiin - näinpä itse vierailijat käsinkosketeltavan läheltä, koska onnistuin hiihtämään kamerani kanssa eturiviin.

Ehkä jopa vielä kiinnostavampaa kuin itse kuningaspari, olikin seurata koko delegaation ympärillä hyörivää ja pyörivää sirkusta. Kampuksemme kuhisi turvamiehiä, poliisiautoja, ja kuningaspari itse saapui paikalle kahdella bussilla! Koulun eteen oli kärrätty myös yksi bussilastillinen nassikoita heiluttelemaan lippuja vieraillemme. Tuskin lienee myöskään sattumaa se, että Lappeenrannassa tuntuu olleen juuri tällä viikolla tehostettua poliisien liikennevalvontaa (vai olenko vain ehkä niin epämääräisen oloinen, että minut on muuten vaan puhallutettu kaksi kertaa :D).

Myös median edustajat hiihtivät kiitettävän sankoin joukoin delegaation kintereillä.

Uskon kuitenkin vakaasti, että rauha palaa taas maahan kun kuninkaallinen vierailu on saatu kunnialla päätökseen. Ja kyllähän hieno vastaanotto herätti ilmeisesti huomiota myös länsinaapurissa asti!

 
Paikalla oli jokunen ihan aito paparazzi ja julkkisbongari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti