tiistai 10. helmikuuta 2015

Lappeenranta on remontissa

Minun kotikaupunkini on tällä hetkellä remontissa. Asia käy harvinaisen selväksi etenkin silloin, kun liikkuu keskustan suunnilla autolla. Tänään kumminkin heitimme tiimitoverini Anun kanssa kävelylenkin auringonpaisteisessa keskustassa, ja otimme havainnollistavia kuvia siitä, miten paljon pelkästään keskustan pääkadut ovat tällä hetkellä remontissa. Pitemmittä puheitta siis.

Valtakatu

Kuten ainakin paikkakunnalla enemmän liikkuvat tietävät, vuodenvaihteen tienoilla Valtakadulla ovensa säppiin pistivät ainakin Sokos-Tassos kompleksi sekä House of Bars. Sokkarin tilalle kaavaillaan ilmeisesti Amarillo-ravintolamaailmaa, jonka saapumisesta Lappeenrantaan on vellonnut huhuja jo vuositolkulla. Nyt se ainakin ikkunatarroista ja Etelä-Saimaan uutisoinnista päätellen on viimeinkin tapahtumassa! Jee. House of Barsin talon jatkosuunnitelmista selviää pikaisen Googletuksen jälkeen sen verran, että tilalle nousee aikanaan lisää liiketilaa ja asuntoja. Jos muuten joku osaa vinkata mistä muualta tästä kaupungista saa toasteja, huikatkaa tänne - sydämeeni on jäänyt House of Barsin kana-cheddartoastin kokoinen aukko..

Viimeisessä kuvassa mikäs muukaan kuin Technopoliksen tiloissa aloittava Siwa.



 Koulukatu

Käsi ylös nyt kaikki ne, joita yllättää tieto että tähänkin nousee ilmeisesti asuntoja ja liikehuoneistoa? Keskellä kaupunkia mollottava monttu oli muuten ennen Tapanaisen talo, joka todettiin laittomaksi bileluolaksi vuosi sitten, kun rakennusta alettiin purkaa. Rakennuksen seinää koristi myös monen mieliin painuneet massiivisen isot maalaukset - omista arkistoistani en kuvia tosin löytänyt, mutta jos en ihan valehtele niin seinämaalauksessa istui hirvi ja karhu yhteisellä kahvihetkellä. Lisää vastaavia!


Kirkkokatu

Kirkkokadulla tehdään vesi- ja kaukolämpöverkoston saaneerausta.


Iso-Kristiina

Iso-Kristiinan, Sokos Hotelin ja Technopoliksen massiivinen työmaa on ollut pistämässä liikennejärjestelyjä uusiksi jo muutaman vuoden. Ilmeisesti rakennuspuuhat taitavat kuitenkin viimeinkin olla jo loppusuoralla! 


 

 Lappeenkatu

Täällä näkyy selkeästi myös tämä Iso-Kristiinan laajennuksen työmaa. 




Hietalankatu

Hietalankadun kulmaa koristaa massiivinen työmaaparakki!




Tällainen remppa keskustassa! Huh huh. Ehkä seuraava katsaus tilanteeseen sitten, kun keskusta on vähemmän täynnä varoituskylttejä ja paikasta toiseen hiihteleviä suojakypäräisiä työmiehiä.

6 kommenttia:

  1. Haha tuosta Siwasta en edes tiennyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Et muute ees oo päivän ensimmäinen joka totee miulle samaa! :D

      Poista
  2. Hyvä postaus! Kivaa olla taas ajan tasalla Lappeenrannan meiningeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ja heh mukavaa kuulla, tavoite saavutettu siis!

      Poista
  3. Tässä juttu sen karhuhirvi-maalauksen tekijäst :)

    http://www.turkulainen.fi/artikkeli/255905-hakasen-jattimaalaukset-piristavat-purkutaloja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo hei kiitti, en tiennytkään yhtään taustoja sen kummemmin! Aina oppii jotain uutta :D

      Poista