torstai 12. helmikuuta 2015

Kieltoa toisen perään


No niin, täällä ollaan taas. Tiedän että blogin kävijämäärät eivät julkisina näy, mutta parin päivän sisään blogi on kerännyt jo yli 2000 sivukatselua! Mukavaa, että aihe kiinnostaa - kannustaa myös minua kirjoittelemaan aktiivisemmin ja heilumaan kameran kanssa muuallakin kuin kotiseinien sisäpuolella. Jos hauskoja ja/tai ajankohtaisia aiheideoita löytyy, vinkatkaa minulle - tarkoituksena olisi tosiaan kameran kanssa käydä ihmettelemässä tätä rajapinnan karjalaista elämänmenoa, joten jos vaikka kivoja tapahtumavinkkejä jne on, niin antaa tulla. (Lisäbonuksena se, että jos olet ulkopaikkakuntalainen etkä pääse johonkin haluamaasi tapahtumaan, voit koittaa onneasi josko lähettäisit Ellan kameransa kanssa matkaan sen sijaan. :D)

Viime postauksen jälkimainingeissa ohessa valikoima kylttejä, joihin saattaa törmäillä meidän pienen keskustamme lähes joka nurkalla nykyään. Johan tässä menee pää pyörälle vähemmästäkin.. ja kuten kuvasta näkyy, asiointikielenä suomen kielen lisäksi tietenkin venäjä. ;-)

Lähipäivinä puheeksi on tullut opiskelukavereiden kanssa myös kohtaamiset Prisman etsijöiden kanssa. Venäjän kieli ei näy pelkästään kylteissä, mutta jokaisella paikkakunnalla vähänkin pidemmän aikaa viettäneellä tuntuu olevan joku hassu kohtaamistarina venäläisturistin kanssa, joka ei puhu suomea tai edes englantia. Kun yhteistä kieltä ei löydy, useimmiten huidotaan käsillä suurieleisesti suuntaan tai toiseen ja hapuillaan sanoja, joissa on joku tuttu sointi ja toistellaan sitä molemmista tutuimman kuuloista paljon. Vierasta ei myöskään ole kartat, joista saa näyttää sormella, mihin suuntaan reissaajan kannattaa suunnata. Ja hassua kyllä useimmiten matkaajat etsivät Prismaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti